JM does not take responsibility for the translation

Hekla 3 Hus 10 - Green Building

Projektet omfattar nybyggnad av Hekla 3 Hus 10 Kista Terrass, vilket planeras bli en ny miljövänlig stadsdel. JM Entreprenad har tillsammans med Vasakronan lyckats få projektet klassat som GreenBuilding.

Huset har garage och teknikutrymmen under marknivå och entréplan på mark. Över entréplan ligger generella våningsplan med kontorslandskap inklusive ett laboratorieplan samt fläktrum på taket. Huset har 11 plan. Allt som byggs sker med hjälp av den senaste miljötekniken och ha minimal miljöpåverkan.

Byggnadens klimatskal utgörs av isolerat aluminium typ elementfasad Structural Glazing "ytskikt av glas".

Årets Stockholmsbyggnad 2010

Stockholm stad genomförde i år för första gången tävlingen Årets Stockholmsbyggnad. Torsdagen den 23 juni presenterades vinnaren vid en ceremoni i Stadshuset. Kv Hekla 3 Hus 10 var en av de tio nominerade bidragen. Årets Stockholmsbyggnad 2010 är ett pris där stockholmarna tillsammans med en jury nominerar och röstar fram sin favoritbyggnad bland de hus i Stockholm stad som har färdigställts under 2009. Juryns motivering löd: Årets Stockholmsbyggnad 2010 är Ericssons nya kontorshus i Kista där en "spricka" i fasaden ger spänning åt hela volymen och utgör öppningen in till en ljusgård med helt unika skulpturala kvalitéer." "Vi är jättestolta och glada för att vi varit med och skapat en så spektakulär byggnad, priset är ett gott betyg på allt det hårda arbete som lagts ned i projekteringen och produktionen" säger ansvarig för projektet hos JM Entreprenad.

Diplom Årets Stockholmsbyggnad 2010

Bilder

Jämför bostäder