JM does not take responsibility for the translation

Hotel Lydmar

Hotell på Hovslagargatan 2 i Stockholm, granne med Grand Hotel. Projektet tilldelades ROT-priset 1 juni 2009 av Stockholms Byggmästareförening.

Juryns motivering: "Genom ett tidigt samarbete mellan brukare, byggherre och arkitekt har, i ett av Stockholms vackraste och mest centrala lägen, ett nedslitet kontorshus omvandlats till ett nytt hotell som håller världsklass. De smakfullt inredda rummen har utsikt mot Strömmen, Stockholms slott, Nybroviken och Strandvägen. I ombyggnaden av Edelstamska palatset har man lyckats kombinera ny teknik av högsta kvalité med en välkomnande och trivsam atmosfär för hotellgästerna".

Byggnaden som i folkmun kallats Edelstamska palatset, uppfördes 1826 och fick på 1880-talet de kända friserna i fasaden från palatset Makalös som brann 1825. Man tog då hand om friserna och placerade dem på olika byggnader i Stockholm.

Gammal miljö återskapad

Fastigheten har genomgått flera ombyggnader genom åren vilket skadat den gamla miljön. Nu har byggnaden totalrenoverats och den gamla miljön har återskapats. Helt nya installationer och stora invändiga ombyggnader har gjorts för att bli ett hotell.

Hotell i världsklass

Sedan nyöppningen har Lydmar tagit emot många kända gäster, däribland Bill Clinton och Tony Blair.

Nytt kök

Ny del skapades för restaurangkök med matsal. Fasaden har också totalrenoverats. Byggherre är Fastighets AB Ostindiefararen.

Bilder

  • Några vackra balkar som tagits fram och renoverats

Jämför bostäder