JM does not take responsibility for the translation

Trettondagen

Projektet kv Trettondagen var ett samverkansentreprenad där JM Entreprenad och Stockholmshem tillsammans utvecklade och byggde hyreslägenheter med så kallad passivhusteknik.

Höga allmänna miljöambitioner

Passivhusteknik innebär att huset i princip ska kunna värmas upp utan tillskott av energi, vilket uppnås bland annat genom installation av solfångare och högvärdig isolering. Förutom passivhustekniken hade projektet även höga allmänna miljöambitioner och målsättningen var att huset skulle kunna klassas enligt kraven på miljöbyggnad.

Huset når GULD-nivån inom alla områden; energi, material samt inomhusmiljö, och får priset i kategorin Certifierad Miljöbyggnad. Det är första gången som ett bostadshus får priset. Priset delades ut av Sweden Green Building Council, en ideell förening som verkar för grönt byggande samt för att utveckla och påverka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen.

Huset är beläget på Onsdagsvägen i Hökarängen och omfattar tjugofem lägenheter med inflyttning 2013. Det unika med projektet är kombinationen av flera beprövade energieffektiviserande tekniker på samma gång, exempelvis värmeåtervinning, solpaneler och bergvärme.

 

Intyg Miljöbyggnad Guld

Sweden Green Building Councels intyg med detaljerat resultat:

Intyg 12 februari 2013 
Detaljerat certifieringsresultat

 

 

 

Bilder

Jämför bostäder