JM does not take responsibility for the translation

Sjöhusen Gröndal

Precis vid, på och med utsikt över vattnet i lummiga Gröndal har tre punkthus med totalt 48 exklusiva lägenheter byggts.

Det är omsorgs­fullt designade, effektiva och genom­tänkta bostäder med stora glas­partier, balkonger samt terrasser. Högst upp i husen finns det påkostade etage­våningar med bland annat privata rymliga tak­terrasser, kaminer och utekök. Bostäderna varierar i storlek från 2–7 rum och kök på mellan 39 och 177 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har mycket effektiva planlösningar och de allra flesta har minst en rymlig balkong.

Att BRF Sjöhusen praktiskt taget ligger i vattnet ger en fantastisk utsikt genom stora fönster och glaspartier direkt mot Mälaren och Stora Essingen. Höga ambitioner på arkitektur, inredning och materialval ger en känsla av exklusivitet och finess.

Husen har försetts med en varierad taklist för att minna om de smala packhusen som förr låg utmed stadens kajer. Den varierade taklisten skapar transparent respektive tätt vindskyddat räcke för takterrassen. Takfoten har medvetet brutits ner för att ge ett mer varierat och småskaligt intryck. Delar av Sjöhusfasaderna är klädda med träpanel där däcklocken vackert varierar i täthet - snickarglädje i modern tappning. Mötet mellan trä, puts och metall anspelar på det historiska arvet.

Projektet har haft ett antal intressanta byggtekniska utmaningar, inledningsvis med grundläggning mot vattnet där vi utnyttjade topografin för att minimera antalet pålar. Sjöhusen har byggts med ljudklass A i väsentliga delar, och fasadarbetena har krävt ställning mot vattnet.

Bilder

Jämför bostäder