JM does not take responsibility for the translation

Traditionellt lärlingsprogram för kvinnor

Under hösten 2020 börjar våra nya lärlingar runt om i landet. Det är för fjärde året i rad som vi välkomnar kvinnor som är intresserad av att bygga samhällen tillsammans med oss. Lärlingarna utbildar sig till murare, trä- och betongarbetare på JM AB och till anläggare på JM Entreprenad.

Som traditionell lärling hos oss kommer du få ta del av en utbildning som pågår i 4 år, där du får lära dig vad det innebär att vara hantverkare på JM. En individuell utbildningsplan tas fram via vår branschorganisation, BYN.SE, utbildningen är gratis för dig och du får lärlingslön under hela perioden. När du är färdigutbildad erhåller du ett yrkesbevis som antingen murare, anläggnings- trä- eller betongarbetare.

Vi är övertygade om att grupper med jämn könsfördelning är mer innovativa, delar kunskap och löser uppgifter på bättre sätt. Därför vill JM bygga jämställda team. Sveriges byggarbetare består idag av 99% män. Detta vill vi förändra. På JM har vi nu 4,5 % kvinnliga hantverkare och vi vill bli många fler. Det är därför vi satsar på ett lärlingsprogram riktat till kvinnor. För oss är det viktigt med långsiktighet och för att säkra vårt jämställdhetsmål att nå 20% kvinnliga hantverkare till år 2030, behöver vi med andra ord dig som har potential att utvecklas hos oss på JM.

Är du nyfiken på hur det är att jobba som lärling på JM?
Lyssna på Snickarpodden.

Jämför bostäder